Eenvoudig overstappen naar duurzame energiebronnen

Denk je dat duurzame energie gebruiken lastig en ingewikkeld is. Dan is het goed om te weten dat er meerdere opties zijn om duurzame energie te gebruiken. 

Denk je aan duurzame energie dan denk je waarschijnlijk aan het zelf opwekken van deze energie. En dat is inderdaad één van de mogelijkheden. Maar er zijn ook nog andere, heel eenvoudige opties die je binnen een uur geregeld kunt hebben. 

Groen, groener, groenst

Overstappen naar duurzame energie kan namelijk ook door groene stroom af te nemen van je energiemaatschappij. Check daarbij uiteraard wel of de energie ook echt groen en duurzaam is. Wil je verzekerd zijn van de groenste stroom? Dan zullen de duurzame energiebronnen  je vast aanspreken. Pure energie levert namelijk alleen groene stroom uit hun eigen energiebronnen in Nederland. Je kunt zelfs zien waar jou energie vandaan komt. Direct ook de reden dat ze jaar na jaar uitgeroepen worden tot de groenste energieleverancier en afgelopen jaar door Gaslicht.com de award voor 2021 hebben ontvangen. Niet alleen overigens vanwege de groenste energie maar ook vanwege de klantenservice, duurzaamheid en daardoor de klanttevredenheid. 

Overigens is overstappen in bijna alle gevallen ook nog eens goed voor je portemonnee. En dat is natuurlijk altijd prettig. 

Waarom is groene energie duurzaam? 

Zoals je waarschijnlijk weet, is duurzaam het niet belasten van onze aarde. Duurzame energie is daarom energie van bronnen die de aarde niet belasten en die onuitputtelijk zijn. Zonne-energie is daar een goed voorbeeld van maar ook windenergie en bio-energie vallen onder duurzame energie. 

Niet alle groene energie kun je ook zelf opwekken. Je kunt bijvoorbeeld wel zonnepanelen op je dak leggen maar een windmolen in je tuin is niet zo makkelijk te realiseren. Daarnaast is het zo dat je op bepaalde momenten meer energie nodig hebt dan je op dat moment opwekt. Of andersom wek je als je zonnepanelen hebt overdag in de zomer vaak meer energie op dan je op dat moment nodig hebt. Via een energiemaatschappij kun je de energie die te veel is terugleveren en op momenten dat je meer nodig hebt, zoals in de avonden of in de winter, extra afnemen. 

Duurzaam gas

Hoewel geen gas gebruiken natuurlijk het beste is, heb je misschien die mogelijkheid niet. Gas gebruik stoot CO2 uit en daardoor uiteraard slecht voor het milieu. Zelfs de CO2 uitstoot van groen gas is hoger dan bij  stroom. Woon je in een huis waar je nog gas gebruikt, dan is er nog een manier om dit ook op een duurzame manier te regelen. 100% CO2-gecompenseerd gas is een goed alternatief. 

CO2-gecompenseerd gas betekent dat jouw gasverbruik wordt gecompenseerd. Dit wordt gedaan tegen de hoogst mogelijke standaard namelijk de Gold Standard van het WNF. Dit compenseren wordt gedaan door te investeren in duurzaamheidsprojecten. Zo draag je, tot je helemaal gasvrij bent, toch bij aan het duurzamer maken van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *