De voordelen van zonnepanelen

Op steeds meer daken worden tegenwoordig zonnepanelen geïnstalleerd. Logisch, want de voordelen van zonnepanelen zijn enorm. We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje.

Zonnepanelen zorgen voor schone energie, die tot wel dertig keer minder CO2 uitstoot dan energie van kolen of gas. Zonnepanelen zijn dus in eerste instantie voordelig voor het milieu. Maar niet op de laatste plaats ook voor jezelf. Zonne-energie zorgt namelijk niet alleen voor een lagere CO2 uitstoot, maar ook voor een lagere energierekening. Met zonnepanelen op je dak voorzie je jezelf van energie, waardoor je energiekosten kleiner worden of zelfs geheel verdwijnen. Het kopen van zonnepanelen is dus altijd een investering, die zich op den duur terugverdient. Een voorbeeld: om een heel huishouden volledig van energie te voorzien heb je zo’n 25 panelen nodig, wat je ongeveer 11.700 euro kost. Hiermee bespaar je ieder jaar zo’n 1.200 euro, wat betekent dat je de panelen binnen tien jaar hebt terugverdiend. Alle besparingen na die tien jaar, kun je beschouwen als pure winst.

Overige voordelen
Zonnepanelen hebben de eigenschap dat ze zeer lang meegaan; wel 25 jaar. Dat komt omdat zonnepanelen geen bewegende onderdelen bevatten, waardoor er geen mechanische slijtage kan optreden. Als je de panelen na zo’n tien jaar hebt terugverdiend, kun je dus nog zeker vijftien jaar rekenen op energievoordeel. Gedurende die lange gebruiksperiode hebben de panelen nauwelijks onderhoud nodig. Aangezien de regen het meeste vuil van je panelen spoelt, hoef je ze slechts één of twee keer per jaar te controleren op achterblijvend vuil.

Tot slot zorgen zonnepanelen voor een flinke waardestijging van je huis. Duurzame huizen zijn tegenwoordig enorm populair. Een huis met zonnepanelen ligt dus ook een stuk aantrekkelijker in de markt. Overtuigt van het voordeel van zonnepanelen? Je kunt ze tegenwoordig heel eenvoudig online bestellen! De panelen worden dan bezorgd en geïnstalleerd, zodat jij alleen nog maar van de voordelen hoeft te profiteren.

Eén gedachte over “De voordelen van zonnepanelen

  • 24 juli 2017 om 07:43
    Permalink

    Ik wist dat deze panelen heel veel voordelen hebben maar ik kon me niet voorstellen dat zij 25 jaar kunnen dienen, fantastisch! En 2 keer per jaar controleren is absoluut geen moeite. Ik werk in een bedrijf waar wij hebben besloten om deze panelen te kopen en nu zijn we op zoek naar een goede service. Duurzaam en leuk!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *