Wat valt onder 100% groene stroom?

Voor het behoud van ons klimaat, natuur, flora en fauna ben je op zoek naar een optie om daaraan bij te dragen. Bewuster eten, afval scheiden en minder vlees consumeren. En dat is uiteraard goed! Toch is een grote bijdrage die je kunt leveren het kiezen voor groene stroom. Stroom gebruiken we de gehele dag, zelfs als je slaapt. Om je telefoon of je elektrische auto te laden bijvoorbeeld. Het aanbod is op het gebied van groene stroom erg uitgebreid.  Maar wat is groene stroom? Waar komt het vandaan en wat is nu echt 100% groene stroom? Oxxio heeft daar een antwoord op voor je. 

Van de natuur voor de natuur. 

Het is een simpel principe. Je kan niet eeuwig blijven nemen zonder terug te geven. Met die insteek in gedachten is groene stroom een verantwoorde en bewuste keuze voor eenieder die wil teruggeven aan de natuur en het klimaat. 100% Groene stroom komt voort uit stroomwinning uit natuurlijke bronnen, zoals wind door het gebruik van windmolens, water uit watercentrales en stuwdammen en de zon via zonnepanelen en zonnecentrales. Dat betekent dat er geen fossiele brandstoffen voor de opwekking van stroom gebruikt worden die op hun beurt weer schadelijke gevolgen hebben voor ons klimaat. Met 100% groene stroom is de uitstoot van CO2 lager dan met fossiele brandstof.. Wat ook een groot voordeel is ten opzichte van fossiele brandstoffen is dat natuurlijke bronnen onuitputtelijk zijn. Fossiele brandstoffen raken een keer op, maar de wind zal altijd blijven waaien en het water blijft eeuwig stromen. Als je kiest voor 100% groene stroom neem je niet alleen van de natuur, je bent ook bewust bezig voor de natuur. En dat is een goede stap naar een groenere wereld! 

Het gas is altijd groener aan de overkant. 

Gas is naast stroom ook een veelgebruikte brandstof in je dagelijkse leven. Je kookt ermee, de boiler draait erop en zorgt voor die warmte in huis in koude dagen en je water komt warm uit de kraan wanneer dat nodig is. Van groen gas heb je vast wel gehoord. Groen gas wordt op een schone manier geproduceerd en is op die manier een verantwoordere keuze ten opzichte van grijs gas. Biogas bijvoorbeeld wordt gewonnen uit biomassa wat op zijn beurt weer zorgt voor minder verspilling van natuurlijke grondstoffen. Ook wordt er CO2-gecompenseerd gas in de markt aangeboden. Hierbij wordt jouw CO2-uitstoot gecompenseerd door te investeren in duurzame projecten. Stroom en gas kan dus allebei verantwoorder en groener. Groener gas wordt momenteel nog kleinschalig geproduceerd, maar maakt snel een opmars en zal binnen nu en een aantal jaar de standaard worden. Wat energieleveranciers betreft is Oxxio is een groot voorstander van CO2-gecompenseerd gas en groene stroom. Een prima keuze dus als je bewuster en groener met je gebruik van stroom en gas om zou willen gaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *