Kies ook voor duurzame zonnepanelen op je dak 

Steeds meer particulieren en zakelijke partijen kiezen voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het dak van hun woning of bedrijfspand. De keuze voor zonnepanelen biedt hen verschillende voordelen. Dat geldt in het bijzonder voor huishoudens die zonnepanelen combineren met een elektrische auto of bijvoorbeeld een elektrische warmtepomp. Mits men voldoende zonnepanelen op het dak heeft liggen, wordt er netto nauwelijks nog of helemaal geen grijze stroom meer verbruikt over het jaar heen. Nadeel van een investering in zonnepanelen is dat dit al snel een paar duizend euro kost. Een bedrag wat niet iedere Nederlander direct voorhanden heeft. Zonnepanelen kopen met een lening kan voor hen een optie zijn. 

Persoonlijke lening voor de aanschaf van zonnepanelen 
Er zijn verschillende manieren om aanpassingen aan je woning te bekostigen. Denk bijvoorbeeld aan het verruimen van een bestaande hypotheek, het afsluiten van een tweede hypotheek en het aanvragen van een persoonlijke lening. Daar het bij de aanschaf van zonnepanelen om een relatief klein bedrag gaat, is de keuze voor een persoonlijke lening doorgaans de meest interessante. Je betaalt geen notaris- en taxatiekosten. Er zijn verschillende aanbieders van persoonlijke leningen te vinden online. Kijk hierbij goed naar de geboden rente en voorwaarden. Een kredietverstrekker zal op basis van je loonstrook, bankafschriften en een positieve BKR-registratie bepalen of de gevraagde lening verstrekt wordt. 

Zonnepanelen huren in plaats van kopen
Een alternatief voor het kopen van zonnepanelen is het huren hiervan. Over het algemeen levert dit een minder hoog rendement op, dan het investeren in de zonnepanelen. Het is echter een goed alternatief voor mensen die geen persoonlijke lening toegekend krijgen van kredietverstrekkers. Zo kun je alsnog zelf groene stroom opwekken en daarmee besparen op de maandlasten voor je energieverbruik. De lagere maandlasten bij het gebruik van zonnepanelen zijn de belangrijkste reden om voor deze duurzame optie te kiezen. Zeker bij de huidige energietarieven loopt de besparing al snel op tot tientallen euro’s. 

Financiële regelingen voor zonnepanelen
Vergeet tot slot niet te kijken naar de financiële regelingen die vanuit de overheid geboden worden voor een investering in zonnepanelen. Zo krijg je bijvoorbeeld de btw op zonnepanelen terug en bieden verschillende gemeenten in Nederland een subsidie aan. Let wel, het gaat hierbij om een beperkt bedrag. Het feit dat je geen btw betaalt voor de zonnepanelen levert daarentegen wel een flinke besparing op. Op de website van de overheid lees er meer over. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *