Een betere wereld creëren voor jouw baby? Denk aan deze tips!

Het krijgen van een baby is een van de mooiste dingen die er is. Dit is al generaties lang het geval. Toch schaaft er de laatste jaren toch bij veel potentiële ouders iets als het gaat om kinderen krijgen. Dit heeft met name te maken met de tegenwoordige toestand van de aarde. Het klimaat gaat namelijk hard onderuit en de vraag: “Is het een goed idee om een kind hierin te laten opgroeien?” wordt dan ook veel vaker gesteld. Gelukkig is het nog niet zó erg, maar zo erg kan het wel degelijk worden als we niet genoeg aandacht besteden aan het klimaat. Omdat dit zo’n hot item is anno 2022 geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het creëren van een betere wereld voor jouw baby!

Zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen om de woning van energie te voorzien is iets dat eigenlijk iedereen zou moeten doen. Het is namelijk niet alleen een duurzame investering, maar ook nog eens een financiële investering. Zo zal je energierekening enorm afnemen na het plaatsen van zonnepanelen. Doordat de zonnepanelen energie opwekken zal er minder vuile energie opgewekt moeten worden. Dit draagt direct bij aan de verbetering van het klimaat. Het mes snijdt in dit geval dus aan twee kanten. Het voordeel van zonnepanelen is dat ze voor iedereen interessant zijn, omdat iedereen energie gebruikt. Zo kun je je huis verduurzamen met zonnepanelen, maar bijvoorbeeld ook je bedrijf of je boerderij verduurzamen met deze panelen. Doordat zonnepanelen ook een financieel voordeel met zich meebrengen betalen deze zich vaak binnen 5 jaar al wel uit. In het geval van zakelijk kan dit zelfs nog sneller. Als je kiest voor het zonnepanelen leasen kan dit in veel gevallen na 1,5 tot 2 jaar al uit!

Afval scheiden

Het scheiden van afval wordt steeds normaler in Nederland. Toch zijn er nog tal van gemeenten waarin het relatief lastig is om afval te scheiden. Denk hierbij aan gemeenten die bijvoorbeeld maar één of twee karton- of glasbakken in de gemeente hebben. Het kan dan ook vrij lastig zijn om het afval te scheiden. Toch is dit iets wat we iedereen zeker aanraden om consistent te doen. Dit zorgt er namelijk voor dat het afval een stuk beter gerecycled kan worden. Hoe meer er gerecycled wordt, hoe minder er ook geproduceerd hoeft te worden. Een mooie bijdrage aan een schonere toekomst dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *