Duurzaam autorijden met een elektrische leaseauto

Als u milieubewust wilt autorijden, is een elektrische auto een uitstekende keuze. Wist u dat u met zo’n auto veertig procent minder CO2 uitstoot dan met een benzineauto? Hoe groener de opgewekte stroom, hoe beter een elektrische auto scoort. U draagt hiermee bij aan schonere en gezondere lucht. Helaas zijn elektrische auto’s vaak nog erg duur in de aanschaf, maar gelukkig wordt private lease op dit gebied steeds interessanter. 

Het milieu sparen door elektrisch rijden

Elektrisch rijden is gunstig voor het klimaat op de aarde. Elektrische personenauto’s stoten op een directe manier geen of weinig vervuilende stoffen, zoals fijnstof en stikstof, uit. Verder maakt een elektrisch voertuig een stuk efficiënter gebruik van energie dan een auto die rijdt op een fossiele brandstof. Dit betekent dat u voor dezelfde rit minder energie nodig heeft.

Private lease van een elektrische personenwagen: de voordelen

De meerderheid van de Nederlanders zal, vanwege de hoge prijs en de onzekere restwaarde, nog niet gauw een elektrische auto kopen. Als u toch graag elektrisch zou willen rijden, is private lease wellicht een aantrekkelijk idee. Dit zijn de voordelen:

  1. Vast maandbedrag. U betaalt maandelijks een vast bedrag dat all-in is, exclusief de kosten voor stroom. Inclusief zijn onder meer pechhulp, de wegenbelasting, reparaties en autoverzekering;
  2. Lage onderhoudskosten. Het onderhoud van een elektrische auto is goedkoop en dit is verrekend in het maandbedrag;
  3. Geen grote investering ineens nodig. U hoeft niet een lening af te sluiten of uw spaargeld aan te spreken; 
  4. Zorgeloos rijden. Daarnaast heeft u na afloop van het leasecontract geen zorgen over de restwaarde van uw auto. Die waarde is bij een elektrische auto namelijk erg ongewis, omdat de technologische ontwikkelingen erg snel gaan. Hierdoor loopt u bij koop het risico dat de wagen over een paar jaar enorm in waarde is gedaald; 
  5. Zekerheid. Mocht de wagen gestolen worden of total loss zijn, dan regelt de leasemaatschappij een ander exemplaar voor u. U bent dus verzekerd van vervoer;
  6. Lage brandstofkosten. Rijden op stroom is heel schoon en bovendien voordeliger dan rijden op benzine. U betaalt al gauw de helft minder. Als u de leasewagen zoveel mogelijk thuis oplaadt, is uw financiële voordeel het grootst. Dit geldt al helemaal als u zelf elektriciteit opwekt middels zonnepanelen op het dak van uw huis!

Elektrische auto via private lease: de voordeligste deals

Heeft u interesse in private lease en bent u benieuwd naar de voordeligste aanbiedingen? U vindt uitgebreide informatie en een vergelijking van elektrische auto’s op Autonomer.nl. In één oogopslag ziet u wat de actuele aanbiedingen van de leasemaatschappijen zijn. Vergelijk bijvoorbeeld de prijzen van populaire modellen, zoals de Nissan Leaf, Peugeot e-208 en Kia Niro. U hebt de keuze uit een groot aantal nieuwe modellen en occasions, zowel compacte auto’s, modellen uit het midden segment als elektrische SUV’s. Als u op een aanbieding klikt vraagt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan. Via Autonomer bent u kortom gauw op de hoogte van de beste deals van dit moment. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *