Minder CO2 uitstoten? Zo gedaan! Overstap10 Daagse

www.overstap10daagse.nl

Op 7 december begint de ‘Overstap10 Daagse’. Tien dagen lang wordt overstappen naar een groene energieleverancier en een duurzame bank eenvoudig gemaakt. Het doel is om met duizenden mensen tegelijk stappen te zetten vóór een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Om het extra aantrekkelijk te maken maakt iedere deelnemer ook nog kans op één van de vele groene prijzen!

Dit is de tweede keer dat de overstap10daagse wordt georganiseerd. De overstap10daagse is een initiatief van milieuorganisatie WISE en is gebaseerd op twee toonaangevende duurzaamheidsrankings:

  • Voor de energieleveranciers heeft WISE samen met Greenpeace, Natuur en Milieu en Consumentenbond recentelijk de nieuwe ranking uitgebracht, die hier staat: wisenederland.nl/groene-stroom/wie-zijn-de-groenste-en-wie-zijn-de-grootste-vervuilers
    • Dit jaar zijn er negen energieleveranciers met uitstekende scores waaronder bijvoorbeeld de 3 toppers Pure Energie, Qurrent en om (https://samenom.nl/).
    • De vraag naar duurzame diensten en producten groeit en het aanbod daarmee ook. Met een gemiddelde score van 6,1 doen de energieleveranciers het beter dan vorig jaar.
  • Voor de banken wordt gekeken naar de Eerlijke Bankenwijzer, samengesteld door Amnesty International, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection. Die kan je vinden op eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer
    • De eerlijke bankwijzer brengt elk jaar in kaart welke banken het beste zijn voor mens en milieu. In 2017 zijn dat ASN Bank, Triodos Bank en de SNS bank, net als vorig jaar.

Via de website www.overstap10daagse.nl kunnen mensen eenvoudig overstappen naar een groene energieleverancier en een duurzame bank. Elke stap heeft een enorme positieve impact op het milieu: er worden meteen duizenden kilo’s CO2 minder uitgestoten. Een gemiddeld huishouden stoot met zijn energiegebruik jaarlijks 4 ton CO2 uit – door over te stappen naar een écht groene leverancier gaat die uitstoot feitelijk naar nul.

Quotes van overstappers:

Max (26), overgestapt van bank: “Het minste wat ik kan doen is de wereld niet slechter maken door mijn geld op een slechte bank te hebben staan”

Jannie (83), overgestapt van energieleverancier: “Ik word blij van zonne-energie. Met behulp van WISE was overstappen heel prettig”

________________________________________________________________________

Voor meer informatie:

Corine van Huissteden of Markus Schmid

telefoon: 020 6126368

email: Corine@wisenederland.nl en/of Markus@wisenederland.nl

Onderzoek duurzaamheid stroomleveranciers:

wisenederland.nl/groene-stroom/wie-zijn-de-groenste-en-wie-zijn-de-grootste-vervuilers

Eerlijke bankwijzer:

eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *