De voordelen van groene energie bij Greenchoice

Ben jij ook al gedurende lange tijd aan het twijfelen om over te stappen van grijze naar groene stroom? Dan is Greenchoice mogelijk de energiemaatschappij die bij jou past. In tegenstelling tot veel andere aanbieders is de stroom van Greenchoice ook daadwerkelijk groen. Bijkomend voordeel is dat Greenchoice volgens de consumentenbond de beste energieleverancier is. Nu denk jij waarschijnlijk: allemaal leuk en aardig, maar wat zijn nu de voordelen van groene energie bij Greenchoice in vergelijking met groene stroom bij andere maatschappijen? In onderstaande tekst wordt hier meer uitleg over gegeven.

Écht groene energie

Veel energiemaatschappijen pronken vandaag de dag met groene stroom, terwijl dat lang niet altijd de waarheid is. Bij Greenchoice is dit echter wel het geval, zo is op te maken uit het Greenchoice Stroometiket dat in 2015 werd opgesteld. De energieleverancier haalde in dat jaar haar energie van Nederlandse en Europese zon, wind, biomassa en water. Verreweg het grootste deel van de groene stroom wordt opgewekt binnen de eigen landsgrenzen en komt voort uit de wind en biomassa. Afgelopen jaar (2016) werd liefst 80 procent van de groene stroom van Greenchoice opgewekt binnen Nederland. Sinds dit jaar ontvangen alle klanten van deze energieleverancier thuis en op het werk (MKB) honderd procent Nederlandse groene stroom. Het doel van Greenchoice is om voor 2020 ook alle grootzakelijke klanten in Nederland opgewekte groene stroom te leveren.

Beste energieleverancier van Nederland

Greenchoice is zowel in 2015 als in 2016 door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland. Voor het onderzoek van de Consumentenbond werden veertien energieleveranciers vergeleken op het gebied van klanttevredenheid, service en duurzaamheid. Afgelopen jaar werd Greenchoice door de Consumentenbond beoordeeld met een 8,4. Voor dit onderzoek zijn duizenden klanten gevraagd naar de tevredenheid over hun leverancier. Ook is voor de beoordeling gebruikgemaakt van zogeheten Mystery Shoppers. Op alle drie de onderzochte onderdelen kwam Greenchoice zeer goed uit de bus.

Zelf groene stroom opwekken

Energieleverancier Greenchoice levert niet alleen groene stroom aan haar klanten, maar helpt hen tegelijkertijd bij het opwekken van groene energie. Zo kunnen klanten onder meer zonnepanelen aanschaffen via Greenchoice om zo een nog grotere bijdrage te leveren aan het milieu. Daarnaast biedt Greenchoice haar klanten de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van een windmolen. Door mede-eigenaar te worden van een windmolen, besparen klanten flink wat geld. Met één stukje windmolen wekt een klant namelijk zo’n 500 kWh stroom per jaar op. Deze stroom hoeft een klant vervolgens niet meer af te nemen van Greenchoice, waardoor er flink bespaard kan worden op de energierekening.

Overstappen naar Greenchoice

Wil jij ook overstappen op groene stroom van Greenchoice? Dat kan heel gemakkelijk via de website. Je kunt hier direct zien wat je eventueel kunt besparen op je energie-uitgaven. Je vult het aantal personen in dat in je huis woont en vervolgens geef je je postcode en het stroom- en gasverbruik per jaar door. Het rekenmodel van Greenchoice maakt vervolgens direct een berekening, waardoor jij kunt zien wat je kunt besparen op je energiekosten. Vervolgens kun je zelf nog kiezen uit een drietal pakketten, zodat je alles geheel naar eigen smaak in kunt richten. Wanneer jij de overstap maakt naar Greenchoice ben je verzekerd van een vast bedrag per maand voor een looptijd van drie jaar. Dit heeft als grote voordeel dat je niet meer geld kwijt bent wanneer de energiekosten plotseling fors omhoog gaan. Klein nadeeltje is dat je wel hetzelfde bedrag blijft betalen wanneer de kosten voor energie dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *