Wat zijn de beste websites voor het vinden van duurzame 3D print modellen?

Als je zelf een 3D printer hebt dan kun je natuurlijk nog niet direct bezig gaan met het creëren van driedimensionale duurzame producten. Eerst zul je immers nog een model moeten ontwerpen. Dit is ook het geval als je gebruik wilt maken van een rapid prototyping. Toch hoef je het designen niet beslist zelf te doen. Er zijn namelijk allerlei handige websites waar veel gespecialiseerde ontwerpers hun duurzame 3D print modellen op plaatsen. Over het algemeen is dit ook nog eens gratis en goed voor het milieu. Een 3D print laten maken kan met de modellen die je op de onderstaande sites vindt. 

MyMiniFactory

MyMiniFactory is een zogeheten community voor 3D printen en duurzaamheid ontstaan. Daarnaast is het ook een opslagplaats voor zo goed als 130 duizend 3D print bestanden. De nadruk ligt hierbij sterk op gaming, het milieu en nerds. MyMiniFactory heeft bovendien een nauwe samenwerking met iMakr. Dit is een webshop die gespecialiseerd is in het verkopen van 3D printers en milieuvriendelijke accessoires. Op MyMiniFactory kun je zowel gratis als bestaande 3D print modellen downloaden. Ze zijn stuk voor stuk gemaakt door professionele designers en zijn getest op kwaliteit, wat natuurlijk heel handig is. Daarnaast biedt deze site ook regelmatig uitdagingen aan voor de 3D ontwerpers. 

Thingiverse

De website met het grootste aanbod van 3D print modellen is toch wel zeker Thingiverse. Deze website biedt inmiddels namelijk bijna 2 miljoen STL bestanden aan. Hiermee laat het de concurrenten mijlenver achter zich. Thingiverse wordt beheerd door MakerBot Industries, dit is de maker van de Replicator en Method 3D printers. Vorig jaar onderging de website nog een grote verbouwing. Het ontwerp werd aangepast, terwijl de snelheid ook verbeterd werd. Op Thingiverse is inmiddels een grote gemeenschap van toegewijde designers actief. Deze ontwerpers bieden op de site de 3D print modellen over het algemeen gratis aan. 

Cults

Cults is een website die gevestigd is in Frankrijk, al is het wel een internationale site. Het is een snelgroeiende community en marktplaats voor 3D print modellen. Ontwerpers kunnen via Cults namelijk hun STL bestanden delen en verkopen. Op het moment kun je ongeveer 170 duizend 3D print bestanden downloaden op de website, die over het algemeen van een hoge kwaliteit zijn. Het is mogelijk om op Cults je favoriete designers te volgen, zo zul je dus nooit een model van deze ontwerpers missen. Ook is het mogelijk om via Cults een ontwerper rechtstreeks in te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *