CV-Ketel inregelen

CV-Ketel inregelen

verwarmingssleutelHoog gasverbruik?

Het grootste deel van de woningen in Nederland heeft tegenwoordig een energie zuinige HR ketel. Helaas werkt 75% daarvan niet optimaal, waardoor veel, letterlijk kostbare, energie verloren gaat. Er zijn twee belangrijke redenen waardoor een zuinige HR ketel in de praktijk toch niet zuinig functioneert. Ten eerste is de retour temperatuur vaak te hoog zodat de ketel niet kan condenseren en hij het beloofde hoge rendement niet haalt. Ten tweede is de hoeveelheid water die wordt rondgepompt vaak wel 3 of 4 maal te groot, hierdoor moet de ketel 3 tot 4 maal zoveel water verwarmen als noodzakelijk is.

 CV inregelen

De problemen ontstaan wanneer bij het plaatsen van een HR ketel de rest van de CV installatie hier niet op aangepast wordt. De oplossing is gelukkig eenvoudig. Laat je verwarmingsinstallatie waterzijdig inregelen en plaats thermostaatkranen. Daarmee kun je het CV systeem perfect afstemmen op de werking van een HR ketel.

Waterziidig inregelen zorgt ervoor dat door alle radiatoren precies zoveel warm water stroomt als nodig is, dat bovendien overal op de juiste temperatuur wordt gehouden. Je winst? Een huis dat overal lekker op temperatuur is en een besparing op je stookkosten van zeker 10 to 25%!

Voordelen

  • Comfort verbetering
  • Energiebesparing
  • Snelle
  • Goed voor het milieu

Bron: Energiekeurplus